Sydfyn Style: Intet forlig om rettigheder

Fremtidsfabrikken risikerer nu at blive slæbt i retten for ulovligt brug af musik til videoen Sydfyn Style. Forhandlingerne om et forlig med rettighedshaverne er brudt sammen.

Universal A/S, Universal AB og SonyATW har forlangt 240.000 kroner for uretmæssig brug af musikken fra Gangnam Style til den landskendte video "Sydfyn Style", der blev produceret af Fremtidsfabrikken på Sydfyn.

Men et tilbud på 60.000 kroner og offentlighed om forliget fra Fremtidsfabrikken er blevet afvist af de internationale rettighedshavere.

- Vi er meget kede af, at det ikke er lykkedes at indgå et forlig. Det har været helt afgørende for os, at der er fuld offentlighed og ytringsfrihed omkring forliget, da vi er et offentligt projekt", siger Susanne Linnet Aagaard fra Fremtidsfabrikken.

Filmen Sydfyn Style med fire dansende og syngende sydfynske borgmestre gik viralt på YouTube og Facebook og blev massivt omtalt i den danske presse i april. I filmen var der sat ny tekst og nye billeder til det meget parodierede hit Gangnam Style.

Nu er det op til de tre selskaber, om de vil stævne Fremtidsfabrikken Sydfyn.

Oversigt

    Oversigt