I det fynske folks tjeneste

Sydfynsk fodbolddrøm på vej mod konkurs

Direktøren selv taler om vanvittige tal: SfB Elite, der skulle skaffe Svendborg i superligaen, skal nu erklæres konkurs.

I marts trak fodboldformand gennem 20 år, Michael Jensen, sig fra begge sine poster i klubben.

Selskabet bag FC Svendborg, SfB Elite Aps, skal nu begæres konkurs. Det skriver Fyens Stiftstidende.

SfB Elites direktør, Steffen Kremmer, fik med 34 stemmer for og nul imod mandat til at gå i Skifteretten og begære selskabet konkurs. Det betyder, at klubbens bedste hold rykkes to rækker ned og dermed skal spille i serie 1 i næste sæson.

- Man kan ikke drive et selskab, der er uden indtægter, når man har så store forpligtelser, som vi har, lød det ifølge Fyens Stiftstidende fra Steffen Kremmer på klubbens generalforsamling mandag aften.

Undlod at betale skat
Direktøren blev indsat i marts, og der er siden dukket en lang række sager op. Der har været flere henvendelser fra SKAT, der er blevet ignoreret, ligesom der over flere år er blevet udbetalt i alt to millioner kroner til spillere og ledere, som der skulle være blevet skat af.

Læs også Efter kaos og beskyldninger i FC Svendborg: Formand går efter 20 år

I alt vurderer Steffen Kremmer, at selskabet har en udfordring på mellem to en halv og fire millioner kroner.

- Det er vanvittige tal for sådan et lille selskab, og det er næsten ikke til at tro, sagde han på generalforsamlingen.   

Vílle i superligaen
Ambitionerne fejlede ellers ikke noget, da klubben besluttede at satse på en plads i superligaen. Blandt andet tegnede man kontrakt med den tidligere landsholdsspiller Michael Schønberg som træner, men ham måtte de sige farvel til i 2016. Og nu kommer manglede styr på økonomien til at slukke den sydfynske elitedrøm helt.

I marts trak Michael Jensen, der har været formand for SfB i 20 år og formand for eliteoverbygningen siden 2016, sig fra begge poster.