Sydfynsk garveri sjusker med sikkerhed

Arbejdstilsynet beskylder garveriet Scan-Hide for dårlig sikkerhed, efter at flere ansatte trods påbud er kommet til skade.

Siden år 2000 er mindst 15 ansatte på garveriet Scan-Hide, der forarbejder kreaturhuder til læder og har hjemme i Vester Skerninge på Sydfyn, kommet alvorligt til skade ved arbejdsulykker.

Skaderne spænder over kromforgiftning, knuste fingre, ætsninger, gaffeltruck-ulykker til slidskader i ryg, arme, nakke og hænder, skriver Fyens Stiftstidende. søndag.

Det farlige arbejdsmiljø på garveriet, der har slagterigiganten Danish Crown som hovedaktionær, bliver dokumenteret af rapporter fra Arbejdstilsynet. Det fremgår, at virksomheden mindst 12 gange har brudt arbejdsmiljøloven og dermed fået tilsvarende mange påbud om at stramme op om sikkerheden, skriver Fyens Stiftstidende.

- Scan-Hide er en arbejdsplads med dårlig sikkerhed. Selv om garveriet har fået mange påbud, bliver der ved med at være problemer med ulykker, siger tilsynschef i Arbejdstilsynet Lene Teilberg til avisen.
Scan-Hides direktør, Anders Autzen, er uenig i, at sikkerheden skulle være dårlig på garveriet.

- Virksomheden er indrettet sikkerhedsmæssigt og sundhedsmæssigt forsvarligt, siger han til avisen.

Anders Autzen tror, at det er svært helt at undgå ulykker på en virksomhed som Scan-Hide og mener, at medarbejderne selv har
en stor del af ansvaret for, at ulykker undgås.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt