Sydfynske øer får medicindepoter

Avernakø og Lyø får døgnbetjente medicindepoter. De sydfynske øer er de første steder herhjemme, der får den slags depoter, men mange andre øers beboere er stærkt interesserede i ordningen.

Fjernbetjent døgndrift

Ordningen med medicindepoter på Avernakø og Lyø er kun kommet i stand, fordi praktiserende læge i Faaborg, Lars Kensmark, er parat til at styre depoterne i døgndrift året rundt, skriver Fyns Amts Avis torsdag.

Depoterne på de to øer er forsvarligt aflåst; men når der er brug for medicin, kan Lars Kensmark låse dem op via sin mobiltelefon. Et kamera gør det muligt for ham at se, at det er øens sygeplejerske, der åbner skabet, og hvad det er, hun tager.

Øger trygheden på øerne

Faaborg-lægen får 8000 kroner for sit arbejde med medicindepoterne; men holdningen i Faaborg Byråd er, at det giver øboerne tryghed, og så er pengene ligegyldige.

I første omgang er det et forsøg, som begynder 7. august og løber et halvt år.

Den specielle ordning har vakt betydelig interesse på andre øer. Det mærker medlemmerne af Faaborg Kommunes ø-udvalg, som bliver kimet ned af andre øboer, som vil vide, hvordan den fungerer, skriver Fyns Amts Avis.

Oversigt

    Oversigt