I det fynske folks tjeneste

Syge børn i klemme

Maja på tre et halvt år har været indlagt mellem 60 og 70 gange på Odense Universitets Hospital på grund af alvorlig astma.

Sygeplejersker fra Børneafdelingen på Odense Universitets Hospital tager ikke længere ud til alvorligt syge børn, der har brug for hjælp i aftentimerne. Det er blevet sparet væk. Alternativet er, at børnene bliver indlagt på sygehuset.

- Jeg kan ikke forstå, at det skal spares væk, for i sidste ende bliver det meget dyrere, fordi mange børn skal indlægges i stedet for at være hjemme og få medicin, siger Maiken Uhrenholdt, som er mor til Maja der lider af alvorlig
astma.

70 indlæggelser

Familien har derhjemme udstyr til behandling af Maja på tre et halvt år, og med hjælp fra en sygeplejerske kan de undgå at tage på sygehuset alt for ofte.

- Maja har været indlagt mellem 60 og 70 gange de seneste to et halvt år, så for os gælder det om at bruge så lidt tid derinde som muligt.

Oversygeplejerske på Børneafdelingen, Britta Skov Jensen, siger, at afdelingen er pålagt besparelser, og at ledelsen har forsøgt at finde de steder, hvor det gør mindst ondt.

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.