Syge og handicappede kan få hjælp til at brevstemme hjemme

Nu åbnes for muligheden for, at syge og personer uden førlighed kan søge hjælp til at brevstemme i eget hjem. Er du syg eller ude af stand til at bevæge dig hen til stemmeurnen ved valget til kommuner og regioner 21. november, er der hjælp at hente.

Fra tirsdag er det muligt at søge om hjælp til at brevstemme i eget hjem, oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Det drejer sig om de vælgere, der ikke kan tage hen til et afstemningssted på valgdagen, fordi de er syge eller mangler førlighed.

Hvis man ønsker at brevstemme i eget hjem, skal man søge om det hos sin kommune.

Det kræver et særligt ansøgningsskema, som man kan få ved at kontakte kommunen eller hente på Økonomi- og Indenrigsministeriets hjemmeside. - hent ansøgningsskemaet her

Har man en hjemmehjælper, en hjemmesygeplejerske eller en anden praktisk hjælper, som kommer i hjemmet, kan man også få ansøgningsskemaet af dem.

Kommunen skal modtage ansøgningen senest 9. november klokken 18.

Godkendes ansøgningen, vil kommunen kontakte vælgeren per brev eller telefon og oplyse om, hvornår afstemningen skal foregå.

Den dag, man skal afgive sin stemme, kommer to stemmemodtagere så ud til borgeren med stemmesedlen.

Når man har sat sit kryds, tager stemmemodtagerne brevstemmen med tilbage til kommunen og sørger for, at stemmesedlen bliver lagt i kassen med stemmer på valgdagen.

Er man ikke syg eller handicappet, men blot ude at stand til at dukke op på valgdagen, har man siden 10. oktober kunnet stemme på forhånd ved eksempelvis den kommunale borgerservice. 

Den stemmeform kaldes også "brevstemme", selv om den altså skal foregå på et godkendt afstemningssted. 

Oversigt

    Oversigt