Sygefraværet i Nyborg Kommune falder kraftigt

I 2007 fastsatte Økonomiudvalget målsætningen om at nedbringe det samlede sygefravær på kommunens arbejdspladser med 20 % i perioden 2007 til 2015.

Nyborg Kommune er allerede godt på vej mod denne målsætning. Den endelige opgørelse for 2010 viser, at faldet per fuldtidsansatte nu er på 15 % svarende til et fald på 2,4 dag pr. ansat.

Faldet er resultatet af flere igangværende indsatser i de forskellige afdelinger.

Pleje- og Omsorgsafdelingen er i samarbejde med Sundhedsafdelingen i gang med at uddanne sundhedsambassadører, der skal hjælpe sine kolleger med at sætte fokus på kost, motion og sundhed.

Kommunens daginstitutioner er med i projektet "Sundhed i børneinstitutioner", der har fokus på rengøring og hygiejne for at mindske smittespredning, mens dagplejen har gennemført et projekt i samarbejde med Forebyggelsesfonden med fokus på forebyggelse, sundhed og trivsel.

Især projekterne på børneområdet har givet pote. Sygefraværet i dagplejen og på daginstitutionerne er faldet med hele 27,5 % fra 2009 - 2010.

Nyborg Kommune vil fortsat have stor fokus på at nedbringe sygefraværet, og med de mange indsatser, der rundt om i kommunens afdelinger, er målet om de 20 % i 2015 ikke langt væk.

Oversigt

    Oversigt