I det fynske folks tjeneste

Sygehus Fyn indvier ny bygning i Svendborg

Poul Erik Svendsen og Poul Weber markerer indvielsen ved at slippe grønne balloner løs fra penthouse-etagen.

Den nye sengebygning.

Byggeriet har stået på i flere år og stødt på flere besværligheder undervejs. Arkivfoto

1 af 3

Efter flere års bøvl med byggeriet på grund af problemer med grundvandet, står den nye bygning ved sygehuset i Svendborg endelig klar til brug. Fredag blev bygningen officielt indviet.

Penge til næste etape

I Svendborg var der ekstra glæde ved indvielsen. Torsdag besluttede politikerne i Region Syddanmark, at Sygehus Fyn også får penge til at renovere de eksisterende bygninger i Svendborg. Den renovering skal være afsluttet i midten af 2010.

- Og det er tiltrængt. Ikke mindst renoveringen af fødeområdet er helt nødvendig, hvis Sygehus Fyn skal løfte opgaven som fødedsted i fremtiden, siger Poul-Erik Svendsen (S), der er formand for sygehusudvalget i Fyns Amt.

Moderne sengeafsnit

Nybygningen ved Sygehus Fyn i Svendborg indeholder moderne sengeafsnit med plads til 160 patienter i lyse to-sengsstuer med eget bad og toilet. Der er desuden køkkener med spisemiljøer i tilknytning til hvert afsnit. 
Der er også blevet plads til geriatrisk afdeling, terapiafdeling og varmtvandsbassin.

- Det har været afgørende for Fyns Amt, at de fysiske fasciliteter kan rumme moderne sygehusdrift med patienten i centrum - og med ordentlige arbejdsvilkår for medarbejderne. Og det må man sige er lykkedes, siger amtsborgmester Poul Weber (V).

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.