Sygehus-protestgrupper: Vi er lykkelige

Der var glæde i dag hos sygehus-protestgrupperne, efter det i går kom frem, at de fynske sygehuse ser ud til at gå fri af regionenes spareplaner.

Flere fynske protestgrupper har siden januar kæmpet for at undgå lukningen af Middelfart og Nyborg Sygehus samt akutmodtagelsen og fødeafdelingen på Svendborg Sygehus.
Og der var derfor glæde i dag, efter Fyens.dk kunne fortælle,  at de fynske sygehuse ser ud til gå fri af regionens spareplaner.

- Både jeg og mange andre er utrolig lykkelige. Inden for de sidste 16 timer har der været mere end 1000 likes på forskellige posts i vores gruppe. Jeg har modtaget en masse opkald, facebookbeskeder, og alle ønsker hinanden tillykke, fortæller Andreas Møller, der står bag protestgruppen mod lukningen af fødestuen og akutmodtagelsen i Svendborg. 

Også i Nyborg har de protesteret siden sparekataloget blev lagt frem, og i dag er stifteren af nyborgs protestgruppe Annette Sørensen glad for de nyeste udmeldinger:

Det er jo fantastisk. Vi er rigtig glade for den positive udmelding. Men vi venter selvfølgelig lidt endnu og ser, hvad der skal ske, for de forhandler jo endnu, siger Anette Sørensen.

 

Forhandlingerne er dog endnu ikke slut. Bo Libergren fra Venstre kan til TV 2/Fyn ikke bekræfte noget, og fortalte igår, at han nødigt vil udtale sig om en igangværende forhandling. 

En anden Venstre-mand, Thyge Nielsen, der sidder med til forhandlignerne siger til TV 2/Fyn, at forhandlingerne fortsætter på mandag, og at han bestemt ikke kan bekræfte historien. 

Men protestgruppen i Svendborg er overbeviste om, at deres kamp har gjort en forskel: 

- Selvfølgelig har demonstrationerne og den folkelige opbakning betydet noget, siger Andreas Møller. 

Oversigt

    Oversigt