Sygehuse rasler ned i værdi

Lavere ejendomspriser giver Region Syddanmark millioner tilbage i skat. Den store taber er Odense Kommune.

Den økonomiske krise har sat sig i landets sygehusbygninger, der inden for få år er raslet ned i værdi. Det viser en netop afsluttet klagesag ført af Region Syddanmark mod Skat, skriver Fyens Stiftstidende.

Regionen har fået medhold i, at ejendomsvurderingerne af de syddanske sygehuse har været urealistisk høje i forhold til salgspotentialet i årene 2006-2009.

Sygehuset i Odense har derfor fået nedskrevet ejendomsværdien fra 2,88 til 1,51 milliarder kroner. Svendborg Sygehus har tabt værdi fra 449 til 331 millioner kroner, viser afgørelsen fra Skat.

På den korte bane luner afgørelsen i Region Syddanmark, da den betyder lavere ejendomsskat.

Da afgørelsen er med tilbagevirkende kraft kan regionen se frem til en tilbagebetaling på 33 millioner kroner i for meget betalt skat i de sidste to år for de fynske sygehuse. Heraf tegner sygehuset i Odense sig for knap 27 millioner kroner.

- En pæn skilling, konstaterer Region Syddanmarks administrerende direktør, Mikkel Hemmingsen.

Da ejendomsskat tilfalder kommunerne, må den i forvejen økonomisk trængte Odense Kommune derfor grave dybt efter de næsten 27 millioner kroner, som regionen gør krav på.

En situation, som frustrerer Odenses borgmester Anker Boye (S).

- Det er et ordentligt gok i nødden oven i de udfordringer, vi står med i forvejen, siger Anker Boye til Fyens Stiftstidende.

Oversigt

    Oversigt