Sygemeldte med raketfart gennem systemet

Det kan tage måneder at komme i gang igen, hvis man først bliver sygemeldt. Men nu har flere kommuner hyret et privat firma til at få deres sygemeldte hurtigt igennem systemet. Eigil Svendsen sparede 8 måneder, efter han kom under det københavnske firmas vinger.

-

Det kan tage måneder at komme i gang igen, hvis man først bliver sygemeldt. Men nu har flere kommuner hyret et københavnsk firma til at få deres sygemeldte hurtigt igennem systemet og i gang igen. Initiativet er en kæmpe succes.

Det er Eigil Svendsen fra Gudbjerg et levende eksempel på. Han blev sygemeldt på grund af en alvorlig diskusprolaps midt i oktober
med henblik på forundersøgelse på hospitalet den 19. februar.

Det viste sig imidlertid, at han kunne komme meget hurtigere til. Gudme Kommune har nemlig - i samarbejde med Svendborg og Egebjerg - indgået aftale med det københavnske firma Medicinsk Testcenter. Firmaet sætter alle sejl ind for at få patienterne hurtigt gennem systemet. Opskriften er blandt andet at arbejde i fritiden

Efter Eigil Svendsen kom under Medicinsk Testcenters vinger gik der 3 uger, så var han opereret. Eigil Svendsen sparede således omkring 8 måneder i forhold til den oprindelige plan.

Aftalen med Medicinsk Testcenter er for Gudme, Svendborg og Egebjergs vedkommende en forsøgsordning indtil videre. Der er omkring 7-8 fynske kommuner, der har lavet aftale med centret.

Læs mere om Medicinsk Testcenter

 

Oversigt

    Oversigt