Sygeplejersker advarer mod sygehusvagter

Vagter er ikke løsningen på uro og voldelige episoder på sygehuse, mener Dansk Sygeplejeråd.

Vagter på landets sygehuse vil ikke kunne forhindre vold og trusler mod personalet, mener Dansk Sygeplejeråd efter en nat, hvor Odense Universitetshospital blev hærget af en gruppe på 60-70 mand.

Tværtimod frygter Dansk Sygeplejeråd, at at vagter kan risikere at eskalere volden, fortæller kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Syddanmark, John Christensen.

- Situationen her er dybt ulykkelig, og det er vigtigt, at der er ordentlige arbejdsvilkår for vores personale, og at sikkerheden for vores patienter er i orden. Men vores vurdering er ikke, at faste vagter i sådan en situation her ville være løsningen, siger han.

- Grundlæggende tror jeg på, at det er politiets opgave at sikre, at sådan nogle episoder håndteres, tilføjer han.

I stedet for at overveje at indsætte vagter opfordrer han politi og ledelse på Odense Universitetshospital til at tage hånd om sikkerheden på anden måde.

- Jeg tror på at, ledelse, politi, medarbejdere og os faglige organisationer skal sætte os sammen og se på, hvordan vi kan forebygge og håndtere sådan nogle situationer, som jeg frygter, godt kan opstå igen i fremtiden, siger John Christensen.

Han peger på, at det er nødvendigt at tjekke adgangsforholdene til den fælles akutmodtagelse, så man måske kan være med til at styre den trafik, der er ind på sygehuset ved at få sikret gange og låst rum af.

Nogle af de 60-70 mand, der natten til tirsdag troppede op på Odense Universitetshospital, havde slagvåben, og de raserede sygehuset til stort ubehag for personalet og patienterne.

De fandt dog ikke den patient, de ledte efter, da han lå på operationsbordet, men ødelagde i stedet vaser, rev billeder ned og smadrede en rude i en ambulance.

Det berørte personale er efter den voldsomme nat blevet tilbudt krisehjælp.

Oversigt

    Oversigt