I det fynske folks tjeneste

Sygeplejersker truer med kæmperegning

Sygeplejersker kræver flere penge for at arbejde over efter konflikten. Enkelte steder op til 600 kroner for en time. Ublu og urealistisk krav, siger regioner.

Mere end 600 kroner for en times overarbejde. Så meget vil sygeplejersker på enkelte afdelinger have for at hjælpe til, når ventelisterne efter strejken på landets sygehuse skal bringes ned på normalt niveau.

Det viser en rundringning, som Ritzau har foretaget til Dansk Sygeplejeråds kredsformænd i de fem regioner. De skal snart forhandle med regioner og sygehusledelser om, hvor meget sygeplejerskerne skal have ekstra for at hjælpe de tusindvis af aflyste patienter.

Og meldingen er klar. I samtlige regioner vil sygeplejerskerne have mere for overarbejdet, og på enkelte afdelinger skal der rigtig mange penge til, fordi man i forvejen kæmper med personalemangel, siger kredsformand Anni Pilgaard fra Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark.

Men regionerne har ikke fået flere penge af regeringen til at afvikle puklen af patienter for, siger formand for sundhedsudvalget i Danske Regioner Ulla Astman (S). Hun kalder en timeløn på 600 kroner for "ublu".