I det fynske folks tjeneste

Sygeplejestuderende advarer mod alkohol

Sygeplejestuderende viser de barske konsekvenser ved at bringe virkeligheden direkte ind i klasseværelset. Unge, alkohol, piller, narko og en unge pige til udpumpning er blot nogle af ingredienserne, når sygeplejestuderende fra Svendborg den 20. april rykker ud på Thurø Skole.

-

Sygeplejestuderende viser de barske konsekvenser ved at bringe virkeligheden direkte ind i klasseværelset. Unge, alkohol, piller, narko og en unge pige til udpumpning er blot nogle af ingredienserne, når sygeplejestuderende fra Svendborg den 20. april rykker ud på Thurø Skole og forvandler klasselokaler til en skadestue, et diskotek og en politistation.

Under titlen: \"Du vælger selv\" rykker et hold sygeplejestuderende, efterskoleelever og det lokale politi ud på skolen for at oplyse om faren og konsekvenserne ved piller og sprut. Det unikke ved projektet er, at det sker gennem skuespil fra de unges egen verden og med aktiv deltagelse af eleverne.

Hele sceneriet gentages for forældrene om aftenen.

Da overlæge på Svendborg sygehus Axel Malchow-Møller i november 2004 besøgte en 1.g. på Svendborg Gymnasium, kunne han ved hjælp af blodprøver konstatere, at to ud af 20 elever på en almindelig grå mandag formiddag havde forhøjet levertal som følge af weekendens alkoholforbrug.

Antallet af unge stofmisbrugere mellem 18 og 29 år i behandlingssystemet har været stigende siden de første registreringer i 1996.