Sygeplejestuderende kan ikke give førstehjælp

Hvis uheldet er ude, og en person falder om i nærheden af sygeplejestuderende Malene Møller fra Odense, så bliver hun nødt til at tilkalde hjælp andre steder fra. Hun har nemlig ikke lært at give førstehjælp på sit studie. Det indgår ikke som en del af pensum.

-

Hvis uheldet er ude, og en person falder om i nærheden af sygeplejestuderende Malene Møller fra Odense, så bliver hun nødt til at tilkalde hjælp andre steder fra.
Hun har nemlig ikke lært at give førstehjælp på sit studie. Det indgår ikke som en del af pensum.


Folk, der falder om, kan ikke vente hjælp fra sygeplejestuderende

Det forventes af os
- Man forventer, at en sygeplejestuderende ved noget, om i hvilken rækkefølge førstehjælp skal foregå, siger Malene Møller.

Hun bakkes op af David Fogh, som også studerer til sygeplejerske.

- Jeg synes, at det er mærkeligt, at det ikke indgår i uddannelsen. Folk forventer, at sygeplejersker og sygeplejestuderende kan hjælpe mennesker, siger han.

Selv har han lært førstehjælp i sin tid i Marinehjemmeværnet og som medlem af Det Danske Spejderkorps.

Arrangerer selv kurser
Og nu skal alle de sygeplejestuderende have muligheden for at lære førstehjælp, så Elevorganisationen har taget sagen i egen hånd.
Der bliver nu arrangeret kurser, som de studerende selv skal betale.

- Jeg synes det er meget ærgerligt. Jeg kunne godt bruge de penge på noget andet. Og kurserne ligger om aftenen og i weekenderne, og det er ikke alle, der har tid til rådighed der.

Amtet vil snakke førstehjælp
Fyns Amt vidste ikke, at de sygeplejestuderende selv må sørge for førstehjælpsundervisningen.

Men formanden for Forebyggelses- og sundhedsudvalget i Fyns Amt, Bo Libergren mener, at førstehjælp er så vigtigt, at han allerede mandag vil tale om problemet med sit udvalg.

Oversigt

    Oversigt