Syv maskerede mænd anholdt

7 maskerede mænd iført skudsikre veste blev torsdag eftermiddag anholdt i Odense midtby efter at have kørt rundt i biler på udkig efter nogen. I bilerne fandt politiet både en kniv og flere slagvåben.

De to biler er blevet indbragt til nærmere undersøgelse. Og politiet vil sigte en eller flere af de anholdte for ulovlig våbenbesiddelse.

Anholdelserne er kulminationen på en hektisk dag Fyns Politi. De har været involveret i to episoder inden for narkomiljøet og tre episoder inden for bandemiljøet i Odense.

Læs politiets beskrivelse af sagerne her i deres pressemeddelelse

"Fyns Politi modtog d.d. kl. 1108 via 112 anmeldelse om at der på Vestre Stationsvej ved Store Glasvej i Odense var et slagsmål i gang. Det skulle dreje sig om flere personer, hvoraf den ene medbragte en hammer.

Det viste sig rettelig at være 3 personer i en personbil, der holdt stille for rødt lys. En anden personbil med 3 rocker lignende personer i, kørte op på siden af bilen og truede voldsomt. Herunder blev føreren af den holdende bil så bange, at han satte bilen i bakgear og påkørte en 3. bil, der holdt bag ved. Dog uden personskade. De 3 rockerlignende personer steg ud af deres bil, og en af disse personer medbragte en hammer. Det fik de 3 førstnævnte personer til at springe ud af bilen og løbe fra stedet, med manden med hammeren bagefter sig. De flygtende personer blev ikke indhentet, og de 3 rockerlignende personer satte sig efterfølgende ind i deres bil og kørte fra stedet.

Politiet har talt med personerne i den første bil, og har stærk formodning om hvem de andre 3 personer er.

Der efterforskes videre på sagen.

Kl. 1347 modtog Fyns politi endnu en anmeldelse om slagsmål på gaden på Middelfartvej nær Føtex i Odense. En person skulle have forskanset sig på et nærliggende værtshus, og flere biler skulle være kørt fra stedet.

Ved politiets ankomst til stedet, blev forurettede truffet på værtshuset. Pgl. har været udsat for vold. Ud fra vidneforklaringer, og afhøring af forurettede, har politiet fået oplysninger om biler der kørte fra stedet.

Volden er formentlig et internt opgør inden for narko miljøet, og der efterforskes videre i sagen.

Kl. 1408 blev Fyns Politi underrettet om at to personbiler fra Vollsmose var set kørende med høj fart ad Kochsgade i retning mod centrum. I begge biler skulle der befinde sig 4 personer. Kort efter en patruljevogn kontakt med bilerne på Skibhusvej. Den ene af biler standsede straks ved politiets tegngivning og generalia blev sikret på personerne i denne bil. Nr. 2 bil ønskede imidlertid ikke at standse og blev eftersat af en anden politipatrulje. Eftersættelsen fortsatte ad forskellige vej i Odense NØ, indtil bilen kørte ind i Vollsmose, hvor bilen blev efterladt. Der blev foretaget anholdelse af en person og politiet kender identiteten på andre personer, der var med i bilen.

Det skal nævnes, at der under eftersættelsen blev kastet ting ud fra bilen. Det er efterfølgende konstateret, at genstandene der blev kastet ud af var en pistol og en kniv. Disse genstande er fundet og sikret.

Den anholdte person skal formentlig fremstilles i retten i morgen.

Kl 1458 indgik der yderligere en anmeldelse til Fyns Politi, om at der i Vindegade befandt sig en person, der var blevet skudt i hånden. Politiet var hurtigt tilstede med flere patruljer, og kunne på stedet straks anholde en gerningsmand til skyderiet.

Det drejer sig formentlig om et internt opgør i narko miljøet. Forud for skyderiet var gerningsmanden blevet kontaktet af 3 personer - 2 kvinder og 1 mand - og udsat for vold fra disse. I forbindelse med volden lykkedes gerningsmanden at få fat i en pistol, han havde på sig. Det lykkedes den en af personerne at få fat i pistolen, og der afgik et skud, uden at der var nogen der blev ramt.

De to kvinder og manden blev også anholdt og sigtet for vold.

Der efterforskes videre med henblik på fremstilling af pistolmanden.

Kl. 1615 indgik der anmeldelse at 2 personbiler med 6 - 7 maskerede personer kørte rundt i Odense midtby. En patrulje fik kontakt med de to biler, der holdt stille i Nørregade og patruljen tilkaldte assistance af yderligere patruljer. Flere af de maskerede personer var iført skudsikker vest.

Politiet foretog anholdelse af 7 personer, og foretog ransagning af de 2 personbiler. Der blev fundet en kniv samt flere slagvåben. Bilerne er indbragt til nærmere undersøgelse og der vil ske sigtelse for overtrædelse af våbenloven."

Oversigt

    Oversigt