Tænk CO2 når du køber ind

Næsten en trediedel af menneskets CO2-udledninger kommer fra produktion af fødevarer. Så vi kan alle gøre en forskel, når vi køber ind.

Uanset hvad man fisker op af køledisken eller ned fra hylden i butikken, så har produktionen af det udledt CO2. Men der er stor forskel på, hvor meget. Så den enkeltes valg har betydning.

Den såkaldte klimapyramide kan findes på nettet. I bunden ligger især grønsager. I midten blandt andet fisk og kylling. I toppen oksekød og mejeriprodukter.

- Et kilo kartofler giver for eksempel 210 gram CO2. Et kilo oksekød giver derimod 19 kilo, fortæller energivejleder Páll Dam Hansen fra Energitjenesten.

Og selvom tomater ikke er store syndere, så er to tomater ikke ens.
Flere danske gartnere har indført dyrkningsmetoder, der gør deres tomater CO 2 konkurrencedygtige. Så der er meget at holde øje med.

Vil man gerne vide noget om klimavenligt indkøb kan man begynde på nettet.

Oversigt

    Oversigt