Tak, fordi du reddede min datters liv

Knap 5.000 delinger af efterlysningen gav pote, da Joanna kunne takke sin datters redningsmand for den førstehjælp, han gav, da den lille pige i lørdags fik hjertestop midt på motorvejen.

Tak. 

Tre sølle bogstaver, der danner noget af det vigtigste, man som menneske kan have på hjerte. Og det var netop et tak, Joanna Glem havde så meget på hjerte, at det fik hende til at efterlyse fire mennesker på Facebook. Tirsdag lykkedes det så at overbringe takket: Et tak til én af de personer, der reddede hendes datters liv. 

Hjertestop midt på motorvejen

Handlingen bag takket finder sted midt på Nyborg-afkørslen i lørdags. Familien Glem er på vej over Storebæltsbroen med 16 måneder gamle Izabella på bagsædet. Pludselig opdager Joanna Glem, at hendes datter ikke trækker vejret. Hun standser bilen, river den lille pige ud og står helt lammet af chok. 

På samme tid holder gymnasielærer Jacob Have Nielsen på samme afkørsel på vej hjem til Odense. Han ser panikken omkring bilerne længere fremme, stopper og løber ud for at hjælpe familien, hvor den lille pige er blevet helt blå i hovedet. 

- Jeg troede, hun havde fået noget galt i halsen. Men vi lægger hende ned på asfalten, og jeg prøver at give hende noget hjertemassage og kunstigt åndedræt, fortæller han. 

Kort tid efter trækker Izabella vejret igen, og de får øjenkontakt med hende. Ambulancen henter den lille pige og hendes mor, og i alt forvirringen når Joanna Glem ikke at få navnene på dem, der hjalp hendes datter. 

Efterlysning på Facebook gav pote

Tirsdag eftermiddag kravler Izabella på 16 måneder rundt med sut i munden og leger bekymringsfrit med sit legetøj. Imens venter hendes mor på en skypesamtale med Jacob Have Nielsen. 

Efter oplevelsen på motorvejen efterlyste Joanna Glem de mennesker, der reddede hendes liv. Knap 5.000 gange blev hendes efterlysning delt, og det resulterede i, at hun kom i kontakt med Jacob Have Nielsen, som hun sidder og venter på at sige tak til.  

- Det har jeg bare haft behov for. Fordi et barn er den største gave, og at se det forsvinde ud mellem hænderne er nok alle mødres værste mareridt, fortæller hun. 

Jacob dukker op på computerskærmen, og med Izabella på skødet får Joanna Glem endelig mulighed for at snakke med ham om lørdagens begivenheder.

- Man kan jo ikke sige tak for det, du har gjort. Tak er ikke et stort nok ord, siger hun. 

Jacob Have Nielsen spørger ind til, hvad der skete efterfølgende i ambulancen, og de får snakket om, hvad der skete på motorvejen, da folk kom til og hjalp den panikslagne familie. 

- Jeg handlede jo slet ikke. Jeg var fuldstændig låst i situationen ved at kigge på Izabella og se på hendes livløse krop. Jeg ved ikke, hvad der ville være sket, hvis I ikke var trådt til, så jeg er meget, meget taknemmelig for jeres hjælp, siger Joanna Glem til Jacob Have Nielsen på den anden side af skærmen. 

To hjælpere er stadig efterlyst

Udover Jacob Have Nielsen er det lykkedes for Joanna Glem at få kontakt til én af de andre personer, der hjalp hendes datter, men hun mangler stadig at finde frem til to andre. Hun vil gerne indstille dem alle fire til årets førstehjælperpris. 

- De er vores helte de fire mennesker, der har hjulpet, og derfor vil jeg indstille dem til den her pris. 

Tilbage på gulvet med sit legetøj sidder den uvidende hovedperson for alt postyret fortsat og leger. I rapporten fra OUH skriver lægerne ifølge Joanna Glem, at lille Izabella viste tegn på hjertestop og længerevarende anfald. Muligvis på grund af den smule feber, hun tildrog sig om morgenen.

Men Izabella har aldrig før fået kramper eller anfald, og lægerne er ikke sikre på, hvad der udløste hjertestoppet lørdag. Derfor er hun sendt til udredning på Holbæk Sygehus, så de kan undersøge hende nærmere.  

Se indslaget om historien her: 

 

Oversigt

    Oversigt