Talenter tager springet

Spring syv meter ned i koldt vand og gå på line oppe under træernes top. Det er bare to af de udfordringer, som de tre finalister i erhvervstalentkonkurrencen Talent Fyn, er blevet udsat for på deres vej mod kåringen.

- Uha, højder det er ikke lige mig, var reaktionen fra en af de tre finalister, Maria Aabjerg fra Odense Kommune.

Socialrådgiver med højdeskræk

Maria Aabjerg boksede flere gange i løbet af dagen med sin højdeskræk. Se i indslaget om hun overvandt den.
Maria Aabjerg boksede flere gange i løbet af dagen med sin højdeskræk. Se i indslaget om hun overvandt den.

Den 32-årige tidligere socialrådgiver er nu funktionschef i sygedagpengeafsnittet i Odense Kommune og ellers vant til at kaste sig ud på dybt vand. Maria Aabjerg har gennemført så store forandringer i socialrådgivernes måde at arbejde på, at afsnittet nu sparer 5,5 millioner kroner om måneden.

- Jeg tror ikke, at jeg skal have valget, sagde Maria Aabjerg kort før, hun blev hejst syv meter op over vandoverfladen.

Oplevelsen var en af mange aktiviteter, som Jesper Nielsen fra teambuildingfirmaet Wild Life Kurser (Taasinge) havde planlagt for de tre finalister i Talent Fyn.

Iværksætter til tops

Thomas Rubæk vovede sig op i det 25 meter høje træ i Gorilla Park
Thomas Rubæk vovede sig op i det 25 meter høje træ i Gorilla Park

I alt 30 fynske erhvervstalenter blev indstillet til konkurrencen, som Nordea, Udvikling Fyn, Fyens Stiftstidende og TV 2/FYN står bag. Tre finalister er nu tilbage til at kæmpe om æren og en hovedpræmie på 60.000 kroner til efteruddannelse.

- Den største udfordring var at skulle klatre 25 meter op i et træ og rappelle ned, sagde Thomas Rubæk.

Iværksætteren Thomas Rubæk er en af finalisterne og udvalgt fordi han som en af de få er lykkedes med at få flyttet teknologiudvikling fra Syddansk Universitet ud i en kommerciel virksomhed. Han har udviklet LED-lamper til gartnerierne, der fører store besparelser på energiforbruget med sig.

Firmaet Fionia Lighting er netop blevet købt af Senmatic i Søndersø, hvor lamperne nu er sat i produktion, og de første ordrer er på vej mod et af Sveriges største gartnerier.

Bygningsingeniør med mod

Jesper Bundgaard havde prøvet de fleste af Wild Life's udfordringer før, men indrømmede, at det dog kriblede i maven før dette sving.
Jesper Bundgaard havde prøvet de fleste af Wild Life's udfordringer før, men indrømmede, at det dog kriblede i maven før dette sving.

- Vi blev stillet over for en masse udfordringer, som har bidraget til nogle ting vi kan bruge i fremtiden, sagde Jesper Bundgaard, der ellers kastede sig ud i alle aktiviteter med krum hals.

Jesper Bundgaard er bygningsingeniør og projektleder hos MT Højgaard og er netop vendt hjem til Odense igen efter at have boet i Grønland et års tid, mens han har styret byggeriet af Grønlands første indkøbscenter, der er bygget i kombination med en ny parlamentsbygning.

De fysiske trabadser har ikke indflydelse på dommernes vurdering af talenterne - her er det udelukkende de resultater, de har opnået på deres job, der tæller. Om det er Maria, Jesper eller Thomas, der bedst har overbevist dommerne, afsløres på en konference torsdag d. 1. november.

Konferencen, der har Helle Thorning-Schmidt som hovedtaler, vises også direkte på TV Fyn torsdag fra klokken 16.

Se reportage fra finalisternes dag med Wild Life på TV 2/FYN i aften klokken 19.30

Læs mere om Wild Life Kurser her

Oversigt

    Oversigt