Talenterne skal sikre fremtiden i GOG

Det er GOG's egne talenter, der skal få klubben til for alvor at bide sig fast fem år efter konkursen.

Håndboldklubben GOG har lagt sig i toppen af Boxer Herreligaen efter seks runder. Det er en midlertidig kulmination på det arbejde, som er lagt i Gudme siden konkursen i 2010.

I årtier kæmpede de gule fra Sydfyn indædt om DM-guldet med rivalerne fra Kolding, men 26. januar 2010 var det slut, og fynboerne måtte starte forfra i 2. division.

Efter en sæson i 2. division og to i 1. division var GOG tilbage i landets bedste række i sommeren 2013 og har nået slutspillet i begge sæsoner siden. Slutspillet er også ambitionen i denne sæson.

For selvom medaljer er en indgroet del af klubbens selvforståelse, må det nye GOG affinde sig med ikke at være en mesterskabsudfordrer.

- Problemet for en klub som vores er, at vi er en udviklingsklub for de store hold. I det øjeblik vores spillere bliver så dygtige, at de bliver interessante for dem, har vi ingen jordisk chance for at holde på spillerne, siger GOG-træner Jakob Larsen.

Den grønlandske træner var selv en del af truppen, dengang GOG gik konkurs, og han forventer, at den nye status er kommet for at blive i Gudme.

- Det er den livscyklus, vi har nu, og den fortsætter nok, da vi ikke forventer at finde en storsponsor, som lægger ti millioner, så vi kan hente stjernespillere.

- Vi så, hvad der skete, da man prøvede at pynte sig med lånte fjer. Det gik helt galt, og det ønsker vi ikke at gentage, siger han.

På direktionsgangen er det den mangeårige GOG-spiller Kasper Jørgensen, der er direktør. Hans job er at styrke økonomien.

- I alle årene har vi bygget på økonomisk. Kan vi komme videre herfra, eller har vi nået et plateau, hvor vi skal trække vejret i et par år?

- Det er vi ved at finde ud af, siger direktøren, som lige nu er i gang med at udforme klubbens nye treårige strategiplan, hvor økonomisk stabilitet og talentudvikling er nøgleord.

I ungdomsafdelingen samarbejder GOG med Skolerne i Oure, og det samarbejde er vigtigt for sportslig succes i fremtiden.

21-årige Niclas Kirkeløkke er en af de spillere, der har været igennem ungdomsafdelingen i GOG og gymnasiet i Oure. Han kom til GOG som 12-årig og er begejstret for rammerne, GOG og Oure tilbyder unge spillere.

- Hvis jeg skulle bo hjemme, havde det været sværere at komme til træning og få styrketrænet. Der var tid til det hele, og man går i skole med andre i samme situation, det hjælper meget, siger han.

GOG møder lørdag klokken 17.10 Aalborg Håndbold i Gudme.

Oversigt

    Oversigt