Tapper politiet for penge: Læger kræver 4000 kr for blodprøve

Sygehuslæger kræver tusindvis af kroner for at tage blodprøver på spritbilister. Lægerne bestemmer nemlig selv prisen - og det er især læger fra Odense, Aarhus og Slagelse, der sender de store regninger til politiet.

Det er TV 2 Nyhederne, der har fået aktindsigt i regninger, som læger har sendt til politiet.

Det er op til sygehuslægerne selv at sætte en pris på de blodprøver, som politiet har brug for, når de dukker op på sygehusene med en mulig spritbilist. 

Rigspolitiet har nemlig ikke indgået en aftale med regionerne om, hvad blodprøver skal koste. Og betalingen af regningerne går direkte til lægerne selv. 

Aktindsigter viser, at alene på regninger til Fyns Politi, som er på 1.500 kroner eller derover, har sygehuslæger siden den 24. januar 2014 til og med den 30. november 2015 sendt 120 regninger til politikredsen på i alt 209.000 kroner.

- Det synes jeg selvfølgelig er alt, alt for dyrt. Vi har aftaler med andre læger, som får langt mindre end det og sådan en aftale er vi selvfølgelig også interesserede i at få med lægerne på sygehusene, siger chefkonsulent Henriette Frandsen fra Rigspolitiet til TV 2.

Lægeforeningen mener ikke, at lægerne er grådige - men opfordrer til, at Rigspolitiet får lavet en aftale med regionerne.

Oversigt

    Oversigt