I det fynske folks tjeneste

Task-force skal hjælpe Lindø

Task-force skal hjælpe Lindø.

Særlig Lindø-Task-force skal afdække mulighederne for at skaffe nye arbejdspladser til området.

Region Syddanmark og Erhvervsministeriet har de seneste dage forhandlet om løsninger på den alvorlige situationen for de mange medarbejdere, der vil blive fyret fra Lindøværftet.

- Vi har nu været i konkret dialog med Erhvervsministeriet og her fået lovning på, at ministeriet vil gå aktivt ind i en speciel Lindø-task-force sammen med Odense Kommune, Kerteminde kommune, beskæftigelsesregionen, Lindøværftet, Dansk Industri og Region Syddanmark, siger regionsrådsformand, Carl Holst (V).

Task-forcen skal afdække og undersøge mulighederne for medfinansiering for at skaffe så mange nye arbejdspladser til området som muligt. Samtidig skal den sikre midler til efteruddannelse, omskoling og støtte, hvor det overhovedet er muligt.

Region Syddanmark har foreslået ministeriet at se på tre konkrete områder, der særligt kunne være med til at lette omstillingsperioden.
Penge fra regeringens seneste vækstpakke skal øremærkes til de hårdest ramte områder, en særlig indsats via Udenrigsministeriets "Invest In Denmark"-afdeling og regeringen bør sammentænke beskæftigelsesindsatsen med den ekstraordinære indsats, der kan komme fra EU og Vækstforum og bruge vores nationale midler som grundfinansiering i de store omstillingsplaner.

Region Syddanmarks næste skridt er at invitere repræsentanter fra EU-kommissionen til et møde og konkret drøfte, hvordan EU kan hjælpe.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.