Tavs finansminister: Intet svar om tredje motorvejsspor

Transportministeren har ingen penge. Finansministeren har intet svar.

Mere og mere tyder på, at udvidelsen af den fynske motorvej er skudt tilbage til start.

I går udtalte transportminister Ole Birk Olesen, at han ikke har penge til at udvide den fynske motorvej med et ekstra spor. 

"En udvidelse af motorvejen på Vestfyn er et godt og vigtigt projekt, men som ansvarlig minister kan jeg kun gennemføre projekter, der er penge og økonomisk råderum til. Desuden skal der være et politisk flertal for, at vi kan sætte gang i en udvidelse, når vi har fundet pengene og det økonomiske råderum", sagde Ole Birk Olesen til TV 2/Fyn tirsdag. 

Ministerens svar skal ses i lyset af, at tre fynske borgmestre, Fredericias borgmester og regionsrådformand Stephanie Lose har foreslået Ole Birk Olesen at bruge 4,3 milliarder kroner af infrastrukturfonden til en udvidelse.

Borgmestrene mener, at motorvejen er en del af den centrale transportkorridor i EU, som EU kan give dispensation til. Og Stephanie Lose opfordrede derfor Ole Birk Olesen til at optage forhandlinger med EU.

Den bold skød han dog straks videre til finansminister Kristian Jensen.

"Spørgsmål om de overordnede økonomiske rammer og råderummet henhører under min kollega, finansministeren, og jeg må derfor henvise til ham for spørgsmål om dialogen med EU om råderummet", lød ministersvaret TV 2/Fyn.

TV 2/Fyn forelagde derfor onsdag finansminister Kristian Jensen (V) sagen.

- Jeg ønsker ikke at kommentere sagen, siger han.

 

Oversigt

    Oversigt