Taxablokaden ophævet

Blokaden af patienttransporterne ved OUH er slut. chaufførerne fra Taxa Fyn har ophævet blokaden efter trusler fra FynBus om at fratage Taxa Fyn deres patientkørsel.

- Det er rene mafiametoder som FynBus har anvendt, men vi ser ingen anden mulighed end at ophæve blokaden nu, siger Jimmie Rask Andersen, der er talsmand for de aktionerende taxachuaffører.

3F-taxichaufførerne har været i aktion i en uge, fordi de mener, at nogle af de firmaer der kører sygetransporter medvirker til løndumping. Chaufførerne mener, at blandt andet Munkebo Taxa, Mesinge Taxa og 7-9-13 Taxa ikke overholder gældende overenskomster på området, og derfor har de blokeret en del af trafikken ved OUH.

Konflikten har betydet, at flere patienter er kommet i klemme, og der har været forsinkelser på sygetransport den seneste uge.

Men efter FynBus melding om at Taxa Fyn risikerede at miste deres del af patientkørslen har chaufførerne altså valgt at indstille blokaden.

Kamp om markedsandele

Hos Munkebo Taxa afviser ejeren, at firmaet laver løndumpning ved OUH. I følge direktør Tom Riis Jensen handler konflikten om at Taxa Fyn bruger ufine metoder for at vinde kunder.

- Det er gangstermetoder Taxa Fyn bruger. De har forsøgt at dumpe prisen på taxakørsel i blandt andet Munkebo og Kerteminde, og nu bliver de selv ramt af deres egen prispolitik, siger Tom Riis Jensen.

Han afviser at chaufførerne hos Munkebo Taxa ikke følger overenskomsten.

- Vores chauffører får fem procent mere i løn end deres kolleger hos Taxa Fyn, så deres chauffører bliver brugt af ledelsen i en kamp for at vinde kunder. Det har intet med en faglig kamp at gøre, siger Tom Riis Jensen.

Oversigt

    Oversigt