Taxi-råd: Kontrol af patientkørsel på finansloven

Godt 65 millioner til kontrol mod misbrug af udenlandsk arbejdskraft er i spil på de næste års finanslove. Men nu efterlyser vognmændene i Dansk Taxi Råd penge til kontrol, der går på misbrug af danske ansatte.

Det skriver Fagbladet 3F. Dansk Taxi Råd foreslår, at finansloven sikrer midler til kontrol mod social dumping, når det gælder kørsel for regioner

og kommuner.

- Her kræver loven, at gældende overenskomst overholdes. Vi ønsker midler afsat, så Trafikstyrelsen og SKAT får bedre mulighed for kontrol af leverandører, der ikke overholder spillereglerne. Der sættes ind mod social dumping med udenlandsk arbejdskraft. Det hænger ikke sammen, hvis der samtidig sker social dumping, når danske chauffører udfører kørsel for regioner og kommuner, siger Trine Wollenberg, direktør i Dansk Taxi Råd.

Rådets forslag kommer efter flere eksempler på løndumping, når

regionerne køber såkaldt service trafik.

Senest 28 tilbud fra vognmænd, der vil køre flekskørsel med patienter i Region Midtjylland og Syddanmark.

Her har FynBus på vegne af regionerne sagt ja til tilbud på under 250 kroner i timen, som Fagbladet 3F tidligere på ugen kunne fortælle.

Dansk Taxi Råd henviser til en rapport, konsulentfirmaet Grontmij har lavet om, hvad der skal til, hvis prisen skal være realistisk.

Ifølge Grontmij er det ikke muligt at drive økonomisk forsvarlig kørsel, hvis timeprisen er under 270 kroner.

Oversigt

    Oversigt