TBT-chef: Budgettet holder

Ombygningen af Thomas B. Thriges Gade tager snart fart. Og selv om det er et kæmpeprojekt, er chefen for det hele rolig omkring budgettet.

Netto vil det koste 510 millioner kroner.

- Vi har forskellige håndtag, vi kan dreje på i projektet. Vi har en rimelig god og robust økonomi, så jeg forventer ikke nogle ændringer i økonomien, siger Svend Heegaard til TV 2/FYN.

Der er lidt over en måned til, at Thomas B Thriges Gade lukker. Derfor sætter vi her på TV 2/Fyn i denne uge ekstra fokus på den omstridte gade.

Manden der gennem flere år har planlagt den gigantiske lukning minutiøst er Svend Heegaard. Og som direktøren for det hele er der styr på alle detaljer op til den største byomlægning i Odense historie. Lige fra støjgener under aftensmaden - til spørgmålet om hvorvide hele projektet bliver udskudt, hvis man finder en arkæologisk skat..

- Planerne er at der kun må arbejdes fra klokken 7 om morgenen til 18 om aftenen. Og kun på hverdage, siger han.

Og skatte - dem kommer der ikke flere af. Området er givet fri til byggeri - efter de omfattende forundersøgelser i 2012.

Forvandlingen kan begynde

Siden projektet blev vedtaget af odense byråd i 2008, har Svend Heegaard ikke haft meget andet end Thomas B. Thriges Gade i hovedet, og han ser da også frem til at forvandlingen af gaden endelig kan begynde.

- Det bliver dejligt. Det er spændende at gå fra den planlæggende fase til en fysisk gennemførelsesfase, siger Svend Heegaard, der har 40 års erfaring med byggeprojekter.

Helt konkret så bliver gaden lukket for alt trafik fra krydset mellem Østre Statsionsvej og Hans Mules gade i nord, og ved Nørregade. Det sker natten til den 28. juni.

Du kan debattere udviklingen omkring Thomas B. Thriges Gade twitter under på dette hashtag: #tbtgade

Læs programmet for lukningen her

Oversigt

    Oversigt