I det fynske folks tjeneste

TDC-teknikere strejker stadig

Efter faglige møder til morgen har de 400 strejkende TDC-ansatte på Fyn fortsat valgt at nedlægge arbejdet.

-

Efter faglige møder til morgen har de 400 strejkende TDC-ansatte på Fyn fortsat valgt at nedlægge arbejdet.

De TDC-ansatte anklager teleselskabets ledelse for at handle uanstændigt og umenneskeligt i en fyringsrunde. TDC fastholder at fyringer er nødvendige.

I alt har omkring 2000 ansatte i TDC nedlagt arbejdet, langt de fleste på Fyn, men også i nogle af de større jyske byer, bliver der strejket. Det hele startede onsdag i protest mod, at teleselskabets ledelse vil fyre folk med den ene hånd - og ansætte nye med den anden hånd.

Striden handler om, at TDC-ledelsen vil skære 630 stillinger væk - omkring halvdelen gennem fyringer. Samtidig planlægger selskabet ifølge Dansk Metal, som organiserer TDC-ansatte, at nyansætte op mod 465 medarbejdere.
-Når Dyremose taler på generalforsamlingen og andre offentlige steder, så lyder det, at der skal ske omskoling og efteruddannelse. Men det er ren parade. Når det kommer til stykket, så vil han ikke lave en aftale med de faglige organisationer om at undgå fyringer, siger Leif Hartmann, formand for Dansk Metals Tele afdeling 1. Koncernchef i TDC

Henning Dyremose fastholder, at fyringer er nødvendige.
-Vi har som altid først satset på naturlig afgang, omskoling og efteruddannelse. Men desværre kan vi nu se, at vi ikke kan klare reduktionen uden afskedigelser, oplyser koncernchefen.

/ritzau/