I det fynske folks tjeneste

Team Rynkeby besejrede bjerget

Team Rynkeby Ringe landede torsdag eftermiddag i den belgiske by Charleroi efter at have passeret bjerget Mur de Huy.

Team Rynkeby strækker ud efter bjerget Mur de Huy

Dagens etape fra Liege til Charleroi i Belgien var den hårdeste på Team Rynkeby Ringes rute fra Midtfyn til Paris.

Distancen var på 120 kilometer, som ikke er specielt meget, men undervejs skulle de passere Mur de Huy som er på 1700 meter i højdemeter, fortæller redaktør på TV 2/FYN, Emma Louise Laycock, som er med på turen.

Alle kom dog godt i mål, og for 18-årige Jens Peter var det en særlig triumf, fordi han kørte fra sin far på bjerget.

Han havde ønsket en tur til Paris i anledning af sin 18 års fødselsdag, og det lovede hans far, Claus, at han skulle få; men på den betingelse, at de skulle cykle.

Efter først at have været lidt skeptisk tog Jens Peter udfordringen op, og højdepunktet var, da han satte faren af på Mur de Huy.

I Charleroi mødtes Team Rynkeby Ringe med deres fæller fra Team Rynkeby Odense. Det hold med omkring 50 ryttere har hidtil haft en fin tur uden overraskelser, fortæller holdkaptajn Steen Østergaard.

Det værste hidtil er onsdag, hvor de kørte 213 kilometer i regnvejr.

- Men da vi kom til hotellet, tog en af pigerne vores tøj og smed det i tørretumbleren, så det var dejligt, siger han.

Fredag byder turen på 171 kilometer fra Charleroi til Soissons i Frankrig, inden Team Rynkeby Ringe ruller ind i Paris lørdag.

Team Rynkeby Odense cykler fredag 202 kilometer til Compiegne i Frankrig, hvor de blandt andet skal over 2000 højdemeter.

TV 2/FYNs nyhedsredaktør, Emma Louise Laycock er med Team Rynkeby Ringe og rapporterer jævnligt om holdets oplevelser på Facebook.