Teater-direktør efter dom: Straffen kan ikke blive for hård

Teaterdirektør for Nyborg Voldspil, Jørgen Dyhrberg, er tilfreds med den dom to mænd tirsdag fik for overgreb på drenge i teatermiljøet i Nyborg.

Tirsdag blev der afsagt dom over to mænd, der begge har været tilknyttet teatermiljøet i Nyborg, i sagen om overgreb mod flere drenge.

De to har begge optrådt som amatørskuespillere ved Nyborg Voldspil. Senest i 2015 i forestillingen "Kærlighed ved første hik", hvor den yngste havde en rolle, mens de begge deltog i jubilæums-forestillingen "My Fair Lady" i 2014.

Begge mænd havde inden dommen erkendt seksuelt misbrug af drenge helt ned i ni-årsalderen, og blev idømt straffe på henholdsvis fem år og seks måneder og to år og tre måneders fængsel.

Teaterdirektør for Nyborg Voldspil, Jørgen Dyhrberg, har arbejdet med de to dømte. Og han er tilfreds med dommen:

- Det er godt, de får en dom. Og godt der sendes et signal ud i samfundet, siger Jørgen Dyhrberg til TV 2/FYN og tilføjer:

- Hvis folk gør den slags ting, som de har gjort, har jeg svært ved at se om straffen kan blive for hård. Jeg håber også, at de ud over fængsel får hjælp, så de ikke gør det igen. For deres skyld og for samfundets skyld.

- Og så håber jeg, at de stakkels børn, der er ofre i denne sag også bliver hjulpet, siger Jørgen Dyhrberg.

Anker ikke dommen
Udover fængselsstraf skal de to mænd i alt betale 210.000 kroner i erstatning til de krænkede drenge. De fik desuden frakendt retten til at have med børn at gøre.

De to mænd valgte at modtage dommen - de vil med andre ord ikke anke til landsretten.

Oversigt

    Oversigt