Teaterfestival i Ryslinge

Teateramatørerne trodser konkurrencen fra det kongelige bryllup. I weekenden den 14. - 16. maj samles teateramatører fra hele landet i Ryslinge for at vise og diskutere deres forestillinger.  

-

Teateramatørerne trodser konkurrencen fra det kongelige bryllup. I weekenden den 14. - 16. maj samles teateramatører fra hele landet i Ryslinge for at vise og diskutere deres forestillinger.  

Har du lyst til en teateroplevelse i weekender er det bare at komme af sted. Der er nemlig gratis adgang til alle forestillinger, der spilles på Friskolen, i Forsamlingshuset og i Midtfyns Amatør Scenes egen teatersal.

Fredag aften lægger Midtfyns Amatør Scene, Ryslinge selv ud med deres meget roste opsætning af Jean-Paul Sartres \"Lukkede døre\". Og så går det ellers slag i slag med mange forestillinger og korte pauser.  

Samme aften vises også Støbeskeen fra Frederiksværk \"KolLIGiet\". En krimifarce, som gruppen selv har skrevet og instrueret.

Aftenen sluttes af med en velkomstreception med taler af Ryslinges borgmester og formanden for DATS - Landsforeningen for dramatisk virksomhed, som sammen med Midtfyns Amatørscene står som arrangører af festivalen.  

Lørdag formiddag viser en gruppe unge fra Roskilde amatørscene, Lo Specchio Vivian Nielsens \"Kærligheden vender tilbage\" - et skuespil om festen før et bryllup efter devisen: først fest, så bryllup, så arbejde. Gruppen Spor 3 fra København følger op med det nyskrevne stykke Knivsæg, der er et postmodernistisk drama om hverdagen anno 2004.  

Lørdag middag kommer Nedergadeteatret fra Odense med Nikoline Werdelins store forestilling \"Den blinde maler\".

Lørdag aften viser Hovedstaden AmatørScene deres opsætning af Jim Cartwrights \"The Road\" eller oversat \"Vejen\". "Vejen" er en skildring af det arbejdsløse samfund i 80'ernes England.

Senere på aftenen slutter 7-kanten fra Janderup ved Varde af med Dario Fos farce \"Lig til salg\".  

Søndag lægger teatergruppen KLIMA fra Ballerup ud med Jens E. Hansens \"Før fløjten lyder\", der udspiller sig en Kristi Himmelfartsdag, dagen for landspokalfinalen mellem fodboldklubberne FC København og Silkeborg.

Herefter er der lejlighed til at se Ældreteatret Værkstedets opsætning af Kaj Nissens dansestykke \"Så nær som nu\" med 12 ældre skuespillere fra København, og festivalen sluttes af med et norsk gæstespil fra Kristianssand.

 

Oversigt

    Oversigt