Tegnelystne unge på museum

Kreative kompetencer har aldrig været mere efterspurgt i erhvervslivet end nu. Alligevel holder mange op med at tegne i 10-11 års alderen.

Alle børn og unge har evnen til at skabe visuelle, kunstneriske udtryk. Med andre ord: Til at tegne. For nogle bliver det en levevej, mens andre holder op med at tegne i 10 – 11 års alderen, når faget billedkunst tages af skoleskemaet.

Det er en skam, mener de på Johannes Larsen Museet, for man kan nå langt i både arbejds- og privatlivet ved at styrke de kreative egenskaber. Derfor inviterer museet i dag til DM i Tegning On Tour.  120 unge fra de fynske skolers udskolingsklasser er sat i stævne til en dag med udvikling af tegnefærdigheder og kreativitet.

Museumsinspektør Birgitte Kjøller glæder sig meget over at kunne inspirere fynske unge til at tegne.

-Tegning er simpelthen så vigtigt og er en diciplin, som de kan få rigtigt meget glæde af i deres liv, fortæller hun.

Undervisning af de bedste

Teamet bag Tegnefestival i Horsens er kaldt til Kerteminde og vil stå for undervisningen af de unge, kreative talenter. Tegnefestivalen blev skabt i 2008 og er et samarbejde mellem Billedskolen på Horsens Kunstmuseum og Horsens Kommune.  Festivalen har den ubeskedne ambition at revolutionere Danmarks indstilling til de kreative fag og genskabe hele tegnefagets respekt og omdømme.

Billedskolens leder Jannik Broz vil stå for tegnedagen på Johannes Larsen Museet og i løbet af formiddagen indføre de unge i en lang række tegneteknikker. Efter frokost skal de unge selv prøve kræfter med at tegne i fri hånd. Motivet bliver de mange fugle, som Johannes Larsen Museet er spækket med billeder af.

Hvorvidt mandagens inspiration ligefrem fører til revolutioner i det fynske tegnemiljø, vil måske vise sig om nogle år. 

Se med på TV 2/FYN fra kl. 14.

 

 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt