Ny færge bliver i havn endnu en dag

Den tekniske fejl, der betød, at alle afgange med Ærøs nye elfærge måtte aflyses mandag, er endnu ikke fundet. Færgen bliver derfor også i havn tirsdag og onsdag formiddag.

Ærøs nye elfærge lå stille mandag, og det samme bliver tilfældet tirsdag og onsdag formiddag. For mindre end en måned siden sejlede færgen med passagerer for første gang, men nu tvinger en teknisk fejl elfærgen til at blive i land.

På færgeselskabets hjemmeside står der: 

* AFLYSNING - Tirsdag 10. Sept. - Alle afgange på ruten Søby-Fynshav er aflyst pga. tekniske problemer samt Onsdag 11. Sep. - Søby -Fynshav Afg. 06:30 - 09:30 og Fynshav Afg. kl. 07:45 - 10:45*

Opdatering
Clock11. sep 2019, kl. 05:37
Alle afgange onsdag er blevet aflyst.

-  Der er noget elektronik, som ikke rigtig fungerer. Hovedmotoren kan hverken køre frem eller bakke, så vi skal finde fejlen i softwaren, siger Keld Møller, der er direktør for Ærøfærgerne.

To virksomheder undersøger i samarbejde problemet. I alt er der tre styresystemer, der skal tjekkes, og det kræver tid og tålmodighed. 

- Vi ved, at de ikke finder noget de første tre timer, fordi alle systemerne skal køres igennem, siger Keld Møller. 

Borgmester: Det er nådigt sluppet

At der er tekniske problemer med elfærgen Ellen, der normalt sejler Søby-Fynshav, bekymrer ikke Ærøs borgmester Olej Wej Petersen (S).

- Det er selvfølgelig irriterende, men jeg synes, det er nådigt sluppet. Det er ikke usædvanligt, når man sætter et nyt skib i søen, at der er begynderproblemer, siger han. 

Alle passagerer, der har booket plads på de berørte afgange tirsdag eller onsdag, får en sms med informationer om, hvordan aflysningerne påvirker dem.

 

Oversigt

    Oversigt