Tekniske og talsikre unge bliver en mangelvare

Ifølge Danske Regioner er Fyn langt fremme, når der tales om robotteknologi. Odense Robotics vil arbejde mere sammen med fynske uddannelser, så de unge ikke falder fra studiet.

Tekniske job kommer til at mangle ejermænd, hvis flere unge ikke springer på den naturvidenskabelige uddannelsesretning, skriver metroxpress. Det viser en undersøgelse, Danske Regioner har fået foretaget af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Næstformand i Danske Regioner Stephanie Lose peger på, at der er behov for, at flere tager går den vej, hvis Danmark skal bevare velfærd og beskæftigelse.

- Det bliver et problem i forhold til vores muligheder for at skabe vækst i virksomhederne, og det er jo helt afgørende, at vi kan det, fortæller hun til metroxpress.

Danmarks Vækstråd har tidligere anbefalet, at en såkaldt teknologipagt bliver indgået i Danmark efter hollandsk forbillede. En aftale, hvor en bred kreds af organisationer forpligter sig på at arbejde for flere tekniske og naturvidenskabelige unge.

- Vi skal samle parterne om at arbejde sammen om at rykke ved det, siger Stephanie Lose og forklarer, at man også kan tænke mere lokalt, hvor for eksempel virksomheder på Fyn er langt fremme, når der tales om robotteknologi.

Her er man positiv over for sådan en opgave, men er allerede selv i gang med at gøre noget aktivt for at vende de negative tendenser

- Vi har taget initiativ til at samle uddannelserne på Fyn, der arbejder i den her retning. Vi arbejder sammen med dem, fordi det er en opgave, der skal løses i fællesskab. Vi vil gerne være med til at præge uddannelserne og samarbejde om projekter, forklarer Mikkel Christoffersen, der er business manager hos Odense Robotics, til metroxpress.

Også Rune Larsen, der er co-ceo i Blue Ocean Robotics, ser gerne, at flere unge får øjnene op for de mange muligheder:

- Vi har generelt svært ved at få danske uddannede, så vi søger også arbejdskraft fra udlandet. Vi vil gerne kunne få den arbejdskraft, vi har brug for, men det er ikke udelukkende muligt herhjemme, siger han til metroxpress.

Nu vil Danske Regioner tage del i kampen. 60 millioner kroner bliver placeret i en pulje, der skal understøtte projekter, talentlinjer og en bedre vidensdeling blandt uddannelsesinstitutionerne.

Oversigt

    Oversigt