I det fynske folks tjeneste

Telefonerne gløder fortsat hos Falck

Dette syn mødte tirsdag formiddag forbipasserende bag Dalum Apotek i Odense

Region Syddanmark og Fyn har været hårdt ramt af stormen, der rasede i Danmark mandag eftermiddag og aften. Og det ses tydeligt på antallet af anmeldelser, der er væltet ind hos Falck i Region Syddanmark.

Stationsleder ved Falck i Kolding, Lars Thykjær Pedersen, har overblikket over hele Region Syddanmark. Han kan mandag kort før middag fortælle, at seneste status lyder på i alt 887 opgaver i hele Region Syddanmark siden i går. Af dem mangler over 500 stadigvæk at blive besigtiget.

- Vi har sat ekstra 15 hold ind, og alt mandskab er selvfølgelig kaldt på arbejde. Lige nu forsøger vi blandt andet at få telefonisk kontakt til dem, der i går indberettede skader hos os for på den måde at se, om vi kan få prioriteret i de mange opgaver, siger han.

Langt de fleste af skaderne i det fynske land drejer sig om væltede træer, nedfaldne tage og tagsten, men også væltede lastbiler har krævet Falcks hjælp rundt omkring. Og der er stor forskel på størrelsen af skaderne.

- Vi har henvendelser om alt fra 700-1000 m2 tag, der er blæst af, til enkelte tagsten hist og her, så derfor er vi selvfølgelig også nødt til at sætte ind der, hvor skaderne er mest alvorlige først, siger Lars Thykjær Pedersen.

Og de mange Falck-ansatte skal ikke regne med fyraften lige foreløbig, for skadesanmeldelserne vælter forsat ind hos Falck i Region Syddanmark.

- Der er forsat kø ved telefonerne, og vi forventer at antallet af skader vil stige, når de borgere, der kørte på arbejde, da det stadigvæk var mørkt i morges, kommer hjem og i dagslys får besigtiget deres hus og have, lyder meldingen fra stationsleder, Lars Thykjær Pedersen.

Falck i Region Syddanmark knokler på indtil mørket igen sænker sig over Fyn.

Ved du noget? Så send os et tip