Fiasko: Røde tal i tenniscenter koster kommunen kassen

Det skulle have være hele Fyns tenniscenter, men nu er de nye indendørs baner hos Marienlyst i Odense bare blevet et stort økonomisk hul.

Marienlyst går igen tiggergang til Odense Kommune for hjælp til at få økonomien i det tre år gamle tenniscenter til at hænge sammen.

- Da vi lagde budgettet for 2017, kunne vi se, at centret ville give et underskud for tredje år i træk. Når der mangler 350.000 kroner, der skal hentes andre steder i organisationen, er det selvfølgelig alvorligt, siger Marienlysts direktør, Jens Martinus Pedersen.

- Målsætningen og forventningen var, at det på nuværende tidspunkt skulle kunne løbe rundt. Det er rigtig ærgerligt, at vi nu for tredje gang står i den her situation. En situation, der ikke ser ud til at ændre sig på den korte bane, lyder det fra by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

- Hvis der er noget, der ikke virker, så gør noget andet. Jeg tænker, vi skal finde en anden løsning, en mere holdbar af slagsen, men jeg er klar over, at det uanset hvad kommer til at koste penge, forklarer byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti Pernille Bendixen.

Klubben søger kommunen om et beløb på mellem 375.000  og 1.050.000 kroner enten som engangsbeløb eller fordelt over en periode på tre til fem år.

Håbet er at finde en holdbar løsning, så centret hviler i sig selv.

- Vi arbejder med tre scenarier: Et, hvor vi kigger et år ud i fremtiden; et, hvor vi kigger tre år frem; og et, hvor vi kigger fem år frem. Om fem år skal det fungere. Min horisont er, at om to til tre år skal det være på plads, hvis vi gør en fælles indsats, siger Jens Martinus Pedersen.

Han vil inddrage flere parter: Tennismiljøet generelt, Marienlyst selv, Odense Kommune og Dansk Tennis Forbund med henblik på at trække flere arrangementer - for eksempel turneringer - og flere nye tennisspillere til.

Det er nemlig ikke mindst det, der ikke er lykkedes optimalt hidtil.

Tenniscentret i Marienlyst åbnede i 2015, og siden har klubben været nødt til at bede kommunen om hjælp til driften.

350.000 kroner det første år og 270.000 kroner i 2016.

By- og kulturudvalget i Odense Kommune skal tage stilling til den ny ansøgning tirsdag. 

Oversigt

    Oversigt