Terrordomme blev skærpet

Dommene i terrosagen fra Vollsmose blev torsdag middag skærpet med hver ét år. Det skete ved Højesteret i København.

To af de tiltalte, Mohammad Zaher og Ahmad Khaldhahi fik en dom på 12 års fængsel, mens den tredje tiltalte, Abdallah Andersen, fik fem års fængsel.  Samtidig skal Ahmad Khaldhahi udvises af landet for bestandigt - en dom fra landsretten, der dermed blev stadfæstet.

De tre er dømt for forsøg på terror - herunder bombedrab i Danmark eller udlandet.

Da dommen var afsagt, råbte Ahmad Khaldahi flere slagord på arabisk - herunder "Allah er stor!"

I landsretten i Odense fik to af de tre tiltalte oprindeligt elleve års fængsel, og den sidste blev idømt fire års fængsel.  Forsvarerne ankede siden dommene til Højesteret og krævede, at sagen skulle gå om på grund af en række rettergangsfejl.

Men det var Højesteret ikke enig i og valgte altså torsdag at skærpe dommene med hver ét år.

Anklagemyndigheden var tilfredse med dommen:
 - Vi er tilfredse på alle punkter, siger anklageren, statsadvokat Hanne Schmidt, til Ritzau. 

- Forsvarernes indsigelser blev fejet til side. Vi har fået en skærpelse af straffene og et fast udgangspunkt for, hvad forsøg på terror skal koste, siger anklageren.

Et flertal på fire af de syv dommere i Højesteret talte for en skærpelse af dommene, mens tre andre dommere ønskede at stadfæste dommene fra landsretten.

Hele sagen begyndte den 5.september 2006, hvor ni mennesker blev anholdt under en aktion i Vollsmose, efter at PET blandt andet ved hjælp en "muldvarpe" plantet blandt de ni menensker, havde observeret gruppen. Men kun blev altså siden dømt i sagen.

Oversigt

    Oversigt