I det fynske folks tjeneste

Terrorforsker: Meget mere terror de kommende år

Den anerkendte terrorforsker Loretta Napoleoni gæstede søndag Heartland Festival, hvor hun deltog i en talk. Det seneste terrorangreb i London bliver ikke det sidste, lyder hendes forudsigelse.

00:17

- Beskeden til radikaliserede i Europa er ikke længere, at de skal tage til Syrien for at kæmpe. Nu skal de blive hjemme og lave terroraktioner, hvor de er, siger Loretta Napoleoni, der har skrevet flere bøger om terror og Islamisk Stat.

Søndag deltog hun i en talk på Heartland Festival om krigsturisme, efter at London lørdag aften blev ramt af endnu et terrorangreb. Syv mennesker blev dræbt, da en varevogn bevidst kørte ind i mennesker på London Bridge.

- Finansieringen af terror er ikke længere noget problem. Man kan leje en varevogn for 30 pund og slå masser af mennesker ihjel, siger Loretta Napoeoni.

Læs også Hesbjerg Fonden: Uddeler fredspris midt i en terrortid

Hun mener, at vesten har forpasset muligheden for at forhindre terrorismen i at brede sig.

- Vi kunne have stoppet terrorens udbredelse for 6-7 år siden, men i stedet støttede Vesten i mange tilfælde de organisastioner, der i dag står bag terroren, fordi de dengang tilbød at bekæmpe Syriens hersker, Assad, siger hun.

Hvis de vestlige lande vil komme terroren til livs, kræver det ifølge den italienske terrorforsker en langstrakt og anderledes politik.

Læs også Fynske festivaler følger terrorangreb i Manchester nøje

- I dag bliver muslimer set som fjender mange steder, og det skaber konflikter. Hvis vi skal stoppe radikaliseringen og dermed terrorangrebene, er der ikke andre veje at gå, end at forbedre livsvilkårene for de muslimske borgere gennem investeringer, bedre integration og masser af job.

03:44 Luk video