I det fynske folks tjeneste

Terrormistænkt får færre penge

Plastret på såret blev noget mindre for en 21-årig mand fra Fyn, der var blandt de frifundne i terrorsagen fra Vollsmose.

Onsdag besluttede Østre Landsret, at erstatningen skulle nedsættes fra 466.000 kroner til 300.000 kroner.

Det var i 2006, at politiet slog til mod den gruppe unge mænd i Vollsmose, der var i færd med at planlægge et terrorangreb.

Den nu 21-årige nåede at sidde et halvt år i arresten, før han blev frifundet. I alt var fire tiltalt og de tre andre blev dømt. Sagen blev anket, fordi anklagemyndigheden mente, at manden selv havde været skyld i, at der blev rettet mistanke mod ham, men det afviste byretten, da den oprindeligt behandlede sagen.

Den unge mand var med på de terrortiltaltes tur til København, hvor man ifølge anklagemyndigheden studerede mulige bombemål, men hans rolle i sagen var så perifer, at retsformanden under sagen rådede nævningerne til ikke at finde manden skyldig.

For en måned siden fik en 29-årig mand 225.000 kroner i erstatning, da landsretten stadfæstede byrettens afgørelse i hans sag. Han nåede også at sidde i varetægt et halvt år, men blev til gengæld aldrig tiltalt.

/ritzau/

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.