I det fynske folks tjeneste

Terrorsigtede angreb bank i Odense

Rigsadvokaten rejser tiltale mod fem unge mænd efter straffelovens terrorbestemmelse for en række påsatte og planlagte brande. De fem mænd angreb i 2010 en bank i Odense.

Ifølge TV2-nyhederne tilhører de tiltalte alle den yderste venstrefløj, og flere af aktørerne har tidligere markeret sig ved venstreorienterede arrangementer.

De fem mænd er tidligere sigtet for at smide molotovscocktails mod en pelsvirksomhed, brandattentat mod politiskolen i København og angreb på biler ved Politiets Efterretningstjeneste.

Mændene er også sigtet for 15. december 2010 at knuse en rude hos Arbejdernes Landsbank med kanonslag på Fisketorvet i Odense. I følge politiet var formålet at tænde ild, men det mislykkedes.

Ville skræmme befolkningen

Tiltalen mod de fem mænd bliver rejst efter straffelovens terrorparagraf, fordi brandene efter anklagemyndighedensopfattelse var egnede til at "skræmme en befolkning i alvorlig grad", som det hedder i terrorparagraffen.

Anklagemyndigheden har endnu ikke offentliggjort selve anklageskriftet i sagen, og det er derfor fortsat uklart, hvilke forbrydelser mændene præcist er tiltalt for.

Men stemmer tiltalen overens med den sigtelse, som mændene har siddet varetægtsfængslet på baggrund af, så har der været planlagt brande mod både banken Nordea og flere pelsfirmer.

Mændene har også været sigtet for at planlægge brandattentater mod Christiansborg og flere ministerier. Retten har dog tidligere sået tvivl om, hvorvidt politiets beviser i den del af sagen har været gode nok.

Ved du noget? Så send os et tip