I det fynske folks tjeneste

Thinkers50: Tre år med kloge hoveder sikret

Men der skal skæres ned på talerhonorarer. Ifølge TV 2/Fyns oplysninger fik Michael Porter tæt på en million for at komme til Odense.

07:48

Thinkers50 er kommet for at blive.

Det er i hvert fald, hvad økonomiudvalget i Odense lægger op til på sit møde i næste uge.

Her foreslås det, at Odense også de kommende tre år skal tage imod nogle af verdens bedste business-guruer.

Til økonomiudvalgsmødet har Odense&Co. fremlagt en evaluering af plusser og minusser ved debut-arrangementet i maj i år, der kun trak 256 betalende gæster fra ind- og udland.

Dertil kommer dog 1400 studerende, der overværede forskellige oplæg.

Og der er da plads til at hæve ambitionerne, slås det fast.

De 10 procent, der kom til Odense fra udlandet, skal stige til 50 procent, og det betalende antal deltagere skal fordobles til 500 over de næste tre år. Antallet af studerende skal ligeledes fordobles fra 1400 til 2800.

Odense skal markedsføres stærkere omkring et årligt tema, og der skal skabes et internationalt netværk omkring arrangementet, der kommer byen til gode.

Det skal bl.a. ske ved at nå mindst 10.000 europæiske erhvervsledere som abonnenter på kommunens nyhedsbrev.

Der blev brugt 2,9 millioner kroner til afholdelse af årets arrangement og betalt 100.000 engelske pund for rettighederne til at afholde Thinkers50, og oplægget er, at der fra 2018-2020 afsættes en økonomisk ramme på samme beløb for alle 3 år.

Der er lagt op til, at Odense Kommune sammen med sponsorerne Deloitte, Focus Advokater, Nordea og Kromann Reumert gennemfører en række events og aktiviteter i Europa og globalt i Kina, USA og Mellemøsten.

Tilfredse deltagere

I forbindelse med konferencen blev der udsendt et evalueringsskema. Evalueringen viser en tilfredshed med arrangementet med en ”anbefalingskarakter” på 8,6, hvor 10 er den højest mulige.

60 procent af deltagerne forventer at komme igen, og yderligere 27 procent kommer muligvis igen.

Det fremgår dog af evaluerings-resultatet, at deltagerne var usikre på, om European Business Forum 2017 var pengene værd.

Datoen for Thinkers50, som Michael Porter havde valgt, passede dårligt i forhold til andre arrangementer. Der var blandt andet overlap til Axcels kapitalmarkedsdag, hvor mange topledere traditionelt deltager.

Og yderligere var der overlap til Dansk Erhvervs årsdag med 1.000 deltagere.

Det anbefales at beskære udgiften til toptalere uden dog at skære ned på kvaliteten.

Ifølge TV 2/Fyns oplysninger var der afsat 937.000 kroner til booking af hovedtaleren Michael Porter.