Stort fotogalleri: Fyn overgav sig til aarhusianeren

Omkring 30.000 Tinderbox-gæster var fredag aften samlet foran Blå Scene for at høre en af festivalens helt store navne. Og fynboerne blev ikke skuffede. Thomas Helmig leverede varen, mener både gæster og anmeldere.

Der var rynkede pandebryn hos en del skeptikere, da hans navn blev offentliggjort til årets Tinderbox-program. Flere mente, at når Thomas Helmig sammen med Kim Larsen skulle optræde på den fynske festival, nærmede Tinderbox sig mere en ny udgave af Grøn Koncert end en rockfestival.

 

Men fredag aften var 30.000 Tinderbox-gæster fuldstændige ligeglade med den udlægning, da århusianeren veloplagt fyrede den af fra Blå Scene.

Og anmelderne er stort set enige med publikum.

 

- Thomas Helmig gjorde det umulige. Han levede op til de urimeligt høje forventninger i kølvandet på sin suveræne koncert på Northside for to uger siden, skriver Simon Staun fra Fyens Stiftstidende, og kvitterer med seks stjerner.

 

BT giver fem stjerner, og kalder Helmigs optræden på Tinderbox for et triumftog med en overbevisende soulfejring.

 

- Det kan godt være at Henrik er prins af Danmark. Men konge det er og bliver han aldrig. Den trone tilhører Thomas Helmig. Det beviste den 52-årige aarhusianer fredag aften, hvor Odense overgav sig fuldstændigt til Hr. Helmig, skriver Pernille Christensen i Ekstra Bladet.

Thomas Helmig leverede næsten alle de årtier gamle hit, men også enkelte smagsprøver fra de senere album. Og så fik Helmig besøg af Medina, og sammen sang de to "100 dage".

Oversigt

    Oversigt