Thomas Sørensen nomineret til årets målmand i Australien

Den fynske fodboldmålmand Thomas Sørensen er blevet nomineret til årets målmand i den bedste australske række.

Han fylder 40 til juni, men han kan endnu, Assensdrengen Thomas Sørensen.

Den tidligere landsholdsmålmand Thomas Sørensen slår nu sine fodboldmæssige folder i Australien, hvor han tørner ud for Melbourne City. Klubben er i semifinalen i den australske turnering, og den danske keeper har undervejs i turneringen gjort det så godt, at han er blevet nomineret til årets målmand i en afstemning blandt spillerne i den bedste, australske række.

Thomas Sørensen, der blandt andet fik sin forboldopdragelse i Assens og desuden har spillet i både OB og Svendborg, er nomineret til prisen sammen med målmandskollegerne Mark Birighitti (Newcastle Jets), Eugene Galekovic (Adelaide United) og Danny Vukovic (Melbourne Victory).

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Thomas Sørensen skiftede sidste sommer til australsk fodbold efter en flot karriere i England, hvor han over en periode på imponerende 17 år spillede mere end 400 førsteholdskampe for Sunderland, Aston Villa og Stoke. 

Undervejs nåede Thomas Sørensen også hele 101 danske landskampe, hvilket gør ham til den spiller med ottendeflest danske landskampe i historien. 

Landsholdskarrieren bragte ham også til fire slutrunder; to gange til EM og to gange til VM.

Og nu kan han være på vej mod mere hæder og ære i karrierens formodede efterår. Semifinalen mod Adelaide United venter på fredag, og pladsen som målmand på årets hold kan måske senere også føjes til meritlisten for fynboen.

Oversigt

    Oversigt