Fynsk rigmand får flyvende start med monster-investering

Omsætning steg til over en milliard kroner, indtjening før skat på 47 millioner kroner i Middelfart-virksomhed.

I starten af året afslørede den fynske rigmand Niels Thorborg, at han overtager halvdelen af Dinex, der producerer udstødnings- og emissionssystemer til lastbiler, busser, varevogne og industrimaskiner til verdensmarkedet.

100 millioner skød Thorborg ind i Middelfart-virksomheden, og han har fået en flyvende start med det nye firma sammen med firmaets hidtidige eneejer Torben Dinesen, viser det netop offentliggjorte årsregnskab for Dinex A/S.

Omsætningen steg fra 914 til over en milliard kroner, mens indtjeningsresultatet blev forbedret fra 6 til 47 millioner kroner før skat.

Driftsresultatet (EBITDA) blev væsentligt forbedret i forhold til tidligere år, nemlig fra 40 millioner i 2015, til 82 millioner i 2016 og 140 millioner kroner sidste år.

Opsving på det russiske marked

Ifølge ledelsesberetningen skyldes det kraftigt forbedrede resultat blandt andet et stærkt opsving på det russiske marked, det amerikanske marked og vækst i eksporten til Mellemøsten kombineret med en stabil og rentabel forretning i Europa.

Det gælder både inden for for alle dele af forretningen.

Desuden har den amerikanske organisation lanceret en komplet serie af partikelfiltre til reservedelsmarkedet, som sikrer lønsom vækst i USA i de kommende år, ligesom den kinesiske organisation har startet levering af udstødningsprodukter i midten af ​​2017 med fuld skala i 2018, hedder det i ledelsesberetningen.

Dinex har 1.233 ansatte på verdensplan - heraf 75 i Danmark.

L'easy-milliardæren Niels Thorborg har købt halvdelen af virksomheden Dinex i Middelfart, der producerer partikelfiltre til biler og lastbiler i hele verden.

Oversigt

    Oversigt