I det fynske folks tjeneste

Thorsager stopper som rådmand

Søren Thorsager stopper om Ældre- og Handicaprådmand.

Det er et overraskende farvel i odenseansk politik. Efter fire et halvt år som rådmand trækker socialdemokraten Søren Thorsager sig fra posten.

Søren Thorsager var kun 31-år, da han i december 2003 blev udpeget til at afløse partifællen Ruth Larsen som Børne- og Ungerådmand. Den første gang Thorsager for alvor markerede sig, var det med den kontroversielle stadionaftale, som gav OB hånd- og halsret over Odense stadion de næste 30 år.

Efter socialdemokraternes valgnederlag i november 2005, måtte Thorsager forlade børneområdet og blev i stedet Ældre- og Handicaprådmand. Det er den post han nu forlader efter sommerferien

Efter valgnederlaget i 2005 nævnte mange Søren Thorsager som socialdemokraternes næste borgmesterkandidat - men partiet endte med at give Anker Boye en chance mere.

Lærer på H.C. Andersen skolen

Nu vender Thorsager tilbage til sit lærerjob på H.C. Andersen skolen i Vollsmose.

- Når man har med forholdsvis unge mennesker, som får stor politisk ansvar i en tidlig alder, så vil vi også have behov for i perioder at komme ud og få fyldt lidt på vores civile karriere, siger Søren Thorsager.

Thorsager vil dog fortsætte som menigt byrådsmedlem - også efter næste valg.

- Jeg holder meget af at være politiker. Jeg fortsætter derfor mit store engagement i byrådet i Odense. Og jeg glæder mig til, sammen med det øvrige socialdemokratiske hold i Odense, at tilbageerobre borgmesterposten ved næste valg, siger Søren Thorsager.

Socialdemokraterne har endnu ikke besluttet hvem, der skal overtage rådmandsposten.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.