I det fynske folks tjeneste

Thriges Gade på vej under jorden

Det borgerlige flertal i Odense Byråd er på vej med en ny plan for Thomas B. Thriges Gade. På et møde onsdag aften har borgmester Jan Boye fået opbakning til et forslag om at grave den omstridte gade ned. 

Thomas B. Thriges Gade er på vej under jorden.

Venstre, Dansk Folkeparti og De Radikale har givet borgmesteren lov til at gå videre med planen. Det skete på et møde onsdag efter et byrådsmøde.
- Jeg har bare  sikret mig, at dem, der står bag mig, giver mig rygædkning til at gå ud og lave nogle forhandlinger om en pakkeløsning, der vil finansiere en nedgravning af Thomas B. Thriges Gade, siger Jan Boye til TV 2/FYN.

Koster ikke én krone

Han afviser samtidig, at der ligger en egentlig aftale klar - partierne i mellem.

Står det til Jan Boye vil en nedgravning ikke koste skatteborgerne én eneste krone.
- Det, der nu er kunsten, er, om man kan få sammensat en pakke med blandt andet salg af byggegrunde oven på den nedgravede gade, der kan finansiere nedgravningen. Kan det finansieres på den måde, bliver gaden nedgravet, forklarer han.

Sidste onsdag fremlagde kommunen en plan for den indre bys udseende. Her blev det ikke annonceret, at Thomas B. Thriges Gades ville blive gravet ned.

Gaden har i flere år været udskældt, og mange mener, at Overgade midt i Odense kan blive forenet med resten af midtbyen, hvis Thomas B. Thriges Gade bliver lagt under jorden.