Thurø borgere: Vi vil kun ha' en købmand

Konkurrence er godt for kunderne. Sådan siger man normalt. Men på Thurø har de en anden opfattelse. Thurinerne vil nemlig ikke have konkurrence til det dét, de opfatter som deres købmand.

En fodboldbane på Thurø er i følge lokalplanen udlagt til en dagligvarebutik. Det vil blive den anden butik til øens 4000 borgere - men det vil de slet ikke være med til.

- Det er der slet ikke brug for herovre på Thurø. Der er ikke grundlag for det - det er noget pjat, siger Marianne Larsen, der handler alle sine varer i butikken.

Hun bakkes op af Tommy Rasmussen, der netop er trådt ud af butikkens store glasdør.

- Vi mener at det er nok med en købmand herovre - der er ingen grund til at påføre ham unødig konkurrence.

Massive protester

Både Marianne og Tommy er pensionister, men den lokale SuperSpar har også opbakning i den bredere befolkning. 1100 borgere har skrevet under og 150 personer deltog til et protestmøde.

- Jeg synes det er dybt imponerende og dybt rørende, at så mange mennesker vil beholde deres lokale butik. Det varmer virkelig meget, fortæller købmand Lene Christensen.

Den massive kritik får nu politikerne til at genoverveje planerne om at lade en ny butik få plads på øen.

- Det er en helt tydelig og markant tendens nu, som jo går på, at det ønsker borgere på Thurø sig ikke , og i det lys har jeg også svært ved at se, at det forslag har nogen gang på jord, siger Svendborgs borgmester Curt Sørensen, der selv bor på øen.

Man kunne jo også lade det være op til den enkelte selv, hvor de vil handle - men nej.

- Vi har ikke tænkt os at gøre det - men det kan være, at der var andre, der ville, slutter Tommy Rasmussen.

Oversigt

    Oversigt