Ti papegøjer stjålet - Nu bliver der udlovet dusør

WWF Verdensnaturfonden giver 10.000 kroner til den person, som kan lede politiet på sporet af de ti papegøjer, der i sidste måned blev stjålet fra Danmarks Fugle Zoo ved Tommerup. Politiet er stadig på bar bund.

Personalet ved Danmarks Fugle Zoo i Tommerup var i chok, da ti papegøjer blev stjålet fra deres bur i november i år.

- Det er så usmageligt, som noget overhovedet kan være. Jeg kan ikke komme i tanke om noget, der er værre, sagde Hans Åge Hjeresen, direktør i Danmarks Fugle Zoo, dengang til TV 2/Fyn.

quote Det her er ikke bare drengestreger.

Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden

Nu går WWF Verdensnaturfonden ind i sagen og udlover 10.000 kroner til den person, der kan lede politiet på sporet af de ti papegøjer.

- Der burde ikke være brug for, at WWF Verdensnaturfonden udlover dusører. Men politikerne har ikke givet myndighederne værktøjer og ressourcer til at opklare sagen. Så vi håber på, at den danske befolkning vil hjælpe til med at få de smukke fugle tilbage til Danmarks Fugle Zoo, siger generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, Bo Øksnebjerg i en pressemeddelelse mandag.

Fyns Politi har nemlig henlagt sagen, fordi de ikke har flere spor at gå videre med.

Opråb til Christiansborg

Dyrekriminalitet er blevet den fjerdemest indbringende kriminalitet i verden. Årligt handles der for op mod 100 milliarder kroner. Handlen er styret af organiserede forbryder-syndikater, der opererer over hele kloden.

Danmark har samtidig en af Europas mildeste lovgivninger på området. Ifølge WWF Verdensnaturfonden vil straffen derfor være alt for mild, hvis tyvene skulle fanges.

- Det her er ikke bare drengestreger. Den internationale organiserede handel med truede eller sjældne dyr er eksploderet de seneste år. Så længe vi har lave straffe og slap kontrol, vil flere og flere kriminelle bruge Danmark til at begå denne slags afskyelige forbrydelser, siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden pressemeddelelsen.

Siden tyveriet har Danmarks Fugle Zoo skruet op for sikkerheden. Det anslås, at papegøjerne har en værdi af 70.000 kroner.

En stor anerkendelse

Hans Åge Hjeresen, direktør i Danmarks Fugle Zoo, glæder sig over, at at WWF Verdensnaturfonden nu udlover dusører.

- Der er et kæmpe cadeau til vores arbejde her i Danmarks Fugle Zoo, og jeg oplever det også som en stor anerkendelse, af vores arbejde, siger Hans Åge Hjeresen, direktør i Danmarks Fugle Zoo, til TV 2/Fyn.

Oplysninger om papegøjerne kan gives direkte til Hans Åge Hjeresen på telefonnummer 4031 1153.

 

 

Oversigt

    Oversigt