Tidlig scoring sikrer OB tre point mod de danske mestre

OB modstod FCK's pres, da holdet søndag vandt 1-0 i Odense. Anders K. Jacobsen scorede i det første minut.

Efter en skidt sæsonstart tog OB søndag aften en stor skalp, da holdet hjemme slog FC København med 1-0. Fynboernes Anders K. Jacobsen sendte holdet i front efter blot ét minut.

Føringen holdt kampen igennem, og dermed rykker OB op på en syvendeplads i Alka Superligaen. Hos FCK ser det anderledes skidt ud, da holdet nu er på en sjetteplads med otte point op til FCN på førstepladsen.

Hjemmeholdet var under et stort pres kampen igennem fra udeholdet, men FCK manglede skarphed i både afslutninger og indlæg. Når FCK-spillerne endelig kom tæt på, var OB-målmand Sten Grytebust en sikker skanse.

OB var godt organiseret og stod solidt. Det så man også resultatet af, da matchvinderen, Anders K. Jacobsen, køligt satte bolden i nettet efter en omstilling efter kun ét minut spillet.

En lang bold endte hos Nicklas Helenius, der fik headet bolden videre til Jacobsen. Alene med målmanden var målscoreren kold, og han sendte bolden sikkert i målet.

OB’s chokstart satte sit præg på første halvleg. FCK havde svært ved at sætte sig igennem og komme frem til chancer. De danske mestre havde bolden mest og forsøgte sig ofte med indlæg fra fløjene, men der manglede skarphed.

OB stod derimod godt i forsvaret. Med hård fight og professionelle frispark fik fynboerne trukket tempoet ud af københavnernes spil.

Efter pausen var billedet det samme. Odenseanerne stod kompakt og afværgede udeholdets pres. Københavnerne forsøgte at spille sig til chancer, men det blev sjældent farligt.

Tættest var udeholdet efter 61 minutter, da Pieros Sotiriou kom først på et indlæg. Han headede dog bolden over mål.

OB skal i næste runde møde Lyngby i jagten på den tredje sejr i træk. FCK skal hjemme i Parken møde AGF.

Fotograf: Masoud Jafari Pouia