Tidlig valgmåling giver smal rød sejr

Danmark får ifølge en tidlig valgstedsmåling fra MetroXpress en rød regering efter torsdagens valg.

Ifølge valgdagens første valgstedsmåling fra avisen MetroXpress ser det ud som om, at Helle Thorning-Schmidt kan sætte sig til rette på statsministertaburetten efter torsdagens valg.

Undersøgelsen giver 89 mandater til rød blok og 86 til blå, der altså har formået at hale yderligere ind på oppositionens forspring, skriver MetroXpress.

I rød blok ser Enhedslisten ud til at få et rigtig godt valg med mere end en tredobling af vælgertilslutningen til 6,9 procent mod 2,2 ved valget i 2007.

Og det ser ud som om, at SF kommer til at betale en stor del af prisen for Enhedslistens fremgang.

SF, der fik 13 procent af stemmerne i 2007, ser på nuværende tidspunkt ud til at komme under 10 procent.

Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne står fortsat til et skidt valg, mens Radikale Venstre stormer frem og ser næsten ud til at kunne fordoble vælgertilslutningen fra 2007 - fra 5,1 procent til 9,8 procent.

I blå blok ser Løkkes slutspurt ud til at have givet Venstre et pænt spring fremad i forhold til de seneste meningsmålinger, men tilsyneladende ikke mere, end at Venstre alligevel kommer til at tabe stemmer i forhold til sidste valg.

Venstre står til en vælgerandel på 24,4 procent - et fald på næsten to procentpoint i forhold til 2007.

De Konservative ligger stadig omkring de seks procent, som meningsmålingerne længe har vist.

Dansk Folkeparti, der ikke for alvor har gjort sig gældende i valgkampen, har tabt yderligere terræn i de sidste dage og står nu til 11,5 procent af stemmerne mod de 13,8 procent, de høstede i 2007.

Liberal Alliance står omvendt til at få et rigtigt godt valg, hvor de mere end fordobler vælgertilslutningen fra 2007 på 2,8 procent til nu hele 7,1 procent. I 2007 hed partiet Ny Alliance.

Lykkes det Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen at hente et kredsmandat i Vestjylland, kan det få pendulet til at svinge i blå retning.

Resultatet fra bureauet YouGov er baseret på 1963 interview, og den maksimale statistiske usikkerhed er +/- 2,2 procent.

YouGovs undersøgelse er ikke som vanlige valgstedsmålinger foretaget direkte uden for valgstederne, efter at vælgerne har sat deres kryds.

Resultaterne er derimod indhentet via et internetpanel.

Oversigt

    Oversigt