Tidligere borgmester gør comeback efter fire års pause

Nyborgs tidligere borgmester, Jørn Terndrup (V), genopstiller til byrådet ved det kommende kommunalvalg.

Nyborgs tidligere borgmester, 69-årige Jørn Terndrup (V), har efter fire års selvvalgt pause fra byrådet valgt igen at blive politisk aktiv. Derfor stiller han op til kommunalvalget den 21. november, meddeler partiet i en pressemeddelelse.

Jørn Terndrup har tidligere siddet i otte år som borgmester i Nyborg, men det er ikke borgmesterposten, han går efter i denne omgang. Partiet satser fortsat på Nyborgs nuværende borgmester, Kenneth Muhs. 

- Vi skylder det nuværende byråd under ledelse af borgmester Kenneth Muhs stor anerkendelse for en kæmpeindsats, siger Jørn Terndrup,

- Hvis jeg kan bidrage til, at denne udvikling yderligere kan forstærkes, med blandt andet øget bosætning, vil jeg gøre alt for, det kan ske, fortsætter han.

Brød 84 års uafbrudt socialdemokratisk styre

Formanden for Venstre i Nyborg, Søren Nielsen, glæder sig over den tidligere borgmesters comeback.

- I Venstre er vi naturligvis glade for, at Jørn Terndrup med sin politiske indsigt og mangeårige erfaring har valgt at være med på holdet igen. Vi ser frem til et godt samarbejde, siger Søren Nielsen.

Jørn Terndrup brød 84 års uafbrudt socialdemokratisk styre, da han blev borgmester i Nyborg i 2001.

Han var samtidig den første borgerlige borgmester i Nyborg nogensinde. Socialdemokraterne havde haft magten, siden der blev indført folkevalgte borgmestre i Danmark i 1919. 

Jørn Terndrup er født i Nyborg i 1947. Han drev sit eget byggefirma i 1970’erne og sad som direktør for Tømmergården Nyborg A/S fra 1980 til 1986. Han genopstillede ikke som spidskandidat til kommunalvalget i 2009 og stoppede dermed som borgmester for at få mere tid til sin hustru og sine børn.  

 

Oversigt

    Oversigt